Cum îngrijim cashmere

 

Ce este cașmirul

Articolele din cashmere sunt elementele obligatorii a unei garderobe de iarnă. Firul moale de cashmere este adorat pentru greutatea lui mica comparative cu aportul de căldură. Respectiv articolele din cashmere sunt de 8 ori mai usoare decât echivalentele lor din fir fe lână de oi.

Lâna de cashmere (cașmir) este o fibră obținută din lâna caprelor de Kashmir și din alte tipuri de caprine.

Utilizarea comună definește fibra drept lână, dar este mai fină și mai moale decât lâna de oaie.

Alt aspect iubit de noi este că firul de cashmere este foarte longeviv. Experții susțin, precum articolele din cashmere pot să vă servească zeci de ani, dacă le îngrijiți corespunzător.

Cum îngrijim cașmirul

În general, cașmirul nu este dificil de îngrijit, dar există câteva tehnici de bază prin care vă veți putea asigura că produsele voastre din cașmir vor rămâne în aceeași stare din momentul în care le-ați cumpărat. 

  1. Evitați să spălați cashmerul după fiecare purtare.

    În cazul în care nu ați vărsat peste cana cu cappucchino sau l-ați stropit cu sosuri, experții recomandă spălarea după 3-5 purtări. Iar dacă după fiecare purtare îl aerați sau îl aburiți un piculet- va fi mega-proaspăt.
  2. De obicei experții recomandă spălatul manual în apă călduță spre rece. Folosiți un șampon eco sau detergent special pentru lână. Nu frecați niciodată cașmirul, ci strecurați ușor apa cu detergent prin țesătură. După ce ați clătit suficient cashmerul, împăturiți atent articolul, pentru a stoarce foarte puțin apa dintre fibre. Apoi e binevenit să întindeți cashmerul pe un prosop și să-l încolăciți atent cu tot cu prosop. Prosopul va absoarbe excesul de umeditate. Experții recomandă să evitați uscarea pe sfoară sau pe umerașe a cashmerului. În cazul dat veți obține mâneci extra-lungi sau cornițe pe uneri. In stare umedă firul de cashmere poate să se deformeze. Cel mai bine cashmerul se usucă pe suprafață plană. Acum e nevoie să vă înarmați cu răbdare, deoarece cashmerul se usucă greu – pană la 72 ore.
  3. În cazul în care aveți mare încredere în mașina de spălat, alegeți regimul de spălare a lânei la cea mai scăzută temperature posibilă și la cele mai lente rotații.
  4. Orice fir pufos se escamează. La fel și cashmerul va forma mici ghemotoace în zona de frecare intense: de ex. sub anebraț, zona de contact cu geana etc. E nevoie periodic să înlăturați ghemotoacele mici cu un apparat de bărbierit textile, după care să il aburiți.
  5. Călcatul cu fierul de călcat netezi suprafața cashmerului. Noi vă recomandăm să îl aburiți – astfel articolul dvs va fi extra pufos și moale
Copyright © 2021-COSÂNZEANA PROF. All rights reserved.